Sfaturi pentru cum să te încălzești mai ieftin iarna

Sfaturi pentru cum să te încălzești mai ieftin iarna

5 Sfaturi pentru cum să te încălzești mai ieftin iarna

Chiar dacă știm că iarna vine în fiecare an, ea tot ne ia prin surprindere cu tot felul de provocări – iar singurul lucru pe care majoritatea dintre noi îl dorim, este o casă confortabilă și facturi cât mai mici.

Dacă deja aveți un aparat de aer condiționat de calitate, cu o eficiență ridicată sau chiar o pompă de căldură, vă veți simți, mai puțin preocupat de potențialul de a se forma țurțuri în camera de zi. Dar pentru a vă ajuta să mențineți costurile de încălzire sub control, am strâns câteva sugestii utile pentru a rămâne confortabili în această iarnă.

Sfat 1. O bluză de corp poate face minuni

Stratificarea hainelor este o tehnică eficientă pentru a-ți păstra căldura corpului, chiar și în interior. Niște haine din fibre naturale, o pereche pufoasă de papuci sau șosete de lână, vă pot ajuta cu siguranță să vă mențineți confortul și o temperatură constantă.

Sfat 2. Setați o temperatură constantă

Decât să porniți și opriți încălzirea ori de câte ori simțiți nevoia, încercați să setați o temperatură constantă indiferent de temperatura de afară. Setarea ideală a temperaturii oriunde între 18-22 °C, permite unității să funcționeze cât mai eficient posibil. De asemenea, cu majoritatea unităților Daikin, puteți seta un programe săptămânale, astfel încât, căldura să pornească automat atunci când aveți cu adevărat nevoie de ea (puteți uita practic de ajustarea acestuia).

Sfat 3. Nu pierdeți din căldură

Ferestrele și ușile sunt principalii vinovați pentru pierderea căldurii, iar aceste pierderi, pot fi prevenite ușor prin utilizarea unor baghete termice sau perdele pentru a preveni curenții de aer. Pierdem până la 40% din căldura prin ferestre, astfel încât aceste îmbunătățiri aparent mici pot avea un impact major. Iar dacă aveți o umiditate mai mare decât de obicei în camere, din cauza ventilației slabe, ar fi util să folosiți o unitate de aer condiționat care are capacitatea de a umidifica, dezumidifica, ventila și purifica aerul!

Sfat 4. Încălziți doare ce este necesar

Chiar și în casele mici, există zone pe care le folosim mai mult decât altele. Camerele de zi și dormitoarele sunt adesea cele mai utilizate. Având în vedere acest lucru, concentrați-vă energia de încălzire pe zonele pe care le petreceți cel mai mult timp. O modalitate foarte bună de a face acest lucru este cu un sistem multi split, care vă permite să controlați temperatura individual din încăperile care sunt ocupate.

Sfat 5. Alegeți sistemul de încălzire potrivit

Sistemul de încălzire pe care îl alegeți va depinde de multe lucruri: spațiul în care locuiți și desigur, bugetul pentru cumpărarea și funcționarea unității. Dacă sunteți în măsură să investiți și instalați un aparat de aer condiționat, veți descoperi că tehnologia Daikin vă poate menține confortabili pe timp de iarnă, cu costuri mult mai mici decât un radiator electric.

Iar dacă ți-e dor de căldura caldă radiantă liniștitoare de la un calorifer, de ce să nu verifici modelul Nexura de la Daikin?

Silențios și puternic, este ideal pentru încălzirea spațiilor mai mici – și are chiar și un "mod radiant" unic, în care panoul frontal se încălzește pentru a oferi confort clasic, în stilul unui radiator. Puteți primi mai multe informații utile despre achiziția sistemului direct de la noi.

Iar dacă ai nevoie de puțină îndrumare cu privire la ce tip de aparat de aer conditionat este cel mai potrivit pentru locuința ta, nu uita că poți oricând să iei legătura cu un consultant, care poate veni la tine acasă și să te ajute să faci o alegere informată.

 

Taguri:

Comentarii