Iarna este aici, cum îți pregătești unitatea de aer condiționat

Iarna este aici, cum îți pregătești unitatea de aer condiționat

Brrrr! Iarna a sosit. Este perioada anului când ne împachetăm costumele de baie și schimbăm aerul condiționat de la răcire la încălzire pentru a ne menține cald și confortabil în aceste luni reci și latente, și ca întotdeauna - un pic de întreținere preventivă poate salva adesea o mulțime de cheltuieli și inconveniențe. În timp ce aparatele de aer condiționat Daikin sunt construite pentru a rezista la variațiile anotimpurilor cu întreținere minimă, chiar și cea mai fiabilă unitate poate beneficia în continuare de puțină grijă iubitoare.

 

O notă importantă înainte de a începe: atunci când vine vorba de service, ar trebui să utilizați întotdeauna un instalator autorizat. Cineva necalificat poate provoca mai mult rău decât bine, și se poate dovedi foarte costisitor ulterior! Dacă a trecut ceva timp de la ultima mentenanță, post-vară este un moment minunat pentru a organiza un control profesionist. Dar, chiar dacă unitatea dumneavoastră a funcționat fără probleme, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă asigura că continuă să funcționeze la cei mai buni parametrii peste lunile mai reci.

 

Curăță filtrele aparatului de aer condiționat

După o vară de utilizare grea, filtrele au acumulat o mulțime de murdărie, așa că trebuiesc curățate sau înlocuite. Nu numai că filtrele curate asigură o calitate mai bună a aerului, dar permit și unității să funcționeze mai eficient (ceea ce poate avea economii mari de costuri).

 

Potrivit Energy Star, ar trebui să curățați filtrele în fiecare lună, în special în perioadele de vârf, cum ar fi vara sau iarna, atunci când unitatea dumneavoastră lucrează din greu. Cu siguranță o mișcare înțeleaptă și o modalitate ușoară de a preveni problemele din viitor.

 

Să-l păstrăm curat.

Următoarea: un simplu spălat. Începeți prin oprirea alimentării și verificarea manualului de instrucțiuni (dacă îl puteți găsi în sertarul din bucătărie !) pentru a vedea dacă unitatea dumneavoastră are cerințe specifice. Apoi, îndreptați-vă atenția spre interiorul unității și ștergeți orice praf.

Apoi, la unitatea de afara, curățați unitatea pentru a elimina orice excremente de păsări, bug-uri moarte, murdărie și pânze de păianjen. De asemenea, vă recomandăm păstrarea unitatea fără frunze din jur, ramuri și iarbă.

 

Nu seta temperatura aparatului prea sus.

Pentru a funcționa eficient, unitatea de aer condiționat ar trebui să fie în mod ideal setat nu mai mult de 22-24 °C. Setarea termostatului înapoi chiar și cu câteva grade poate reduce consumul de energie cu 5% până la 10%.

 

Explorează alte moduri de a păstra lucrurile confortabile.

Ia timp pentru a face un o verificare aprofundată a casei tale și de a găsi orice loc care poate fi îmbunătățit. Accesorii mici, cum ar fi sigilii fereastră sunt ieftine de cumpărat și pot face o mare diferență.

Desigur, dacă sunteți în căutarea unui nou aparat de aer condiționat pentru iarna, există o serie de factori să îi luați în considerare, care vă pot ajuta să vă păstrați cald toată iarna, și rece toată vara. Vă recomandăm să luați legătura cu unul dintre consultanții noștri Daikin, care poate veni să arunce o privire la casa dumneavoastră și să facă o recomandare în cunoștință de cauză.

Comentarii