Este momentul să înlocuiești sau repari aparatul de aer condiționat?

Este momentul să înlocuiești sau repari aparatul de aer condiționat?

Vara se apropie cu repeziciune, ne îndreptăm acum spre vreme mai caldă și zile mai lungi și este important să știți că aparatul de aer condiționat este în stare de luptă. Dacă aveți aparatul de aer condiționat de ceva timp și nu mai are aceeași performanță, poți verifica lista noastră de simptome pentru a vă ajuta să obțineți un diagnostic: dacă trebuie înlocuit sau este doar cazul de o reparație și service.

Semne de avertizare aparatul de aer condiționat a cedat

În timp ce unele probleme pot fi rezolvate cu o reparație simplă, altele sunt mai complexe - și există câteva indicii că este timpul pentru a începe cumpărături pentru un înlocuitor. Dacă ați observat oricare dintre simptomele de mai jos șansele sunt mari ca aparatul de aer să nu mai poată fie reparat.

 

Simptom: Consumă foarte multă electricitate

Cu orice unitate decentă, acest lucru nu ar trebui să se întâmple - nu merită să pierdem timpul plata facturilor mai mari decât aveți nevoie. Unitățile de aer condiționat, cum ar fi Daikin Ururu Sarara au un o clasă de eficiență energetică de A+++, ceea ce face unul dintre cele mai eficiente sisteme de energie split. Reduceți pierderile și economisiți pe termen lung.

 

Simptom: A avut mai multe reparații și garanția urmează să expire

În cazul în care aparatele de aer condiționat au suferit mai multe reparații sau au mai mult de 15 ani, probabil aveți nevoie de un nou model.

 

Dar când ar trebui să chemi tehnicianul?

Vestea bună? Există destul de multe probleme care pot fi rezolvate cu ușurință cu ajutorul unui tehnician calificat de aer condiționat. Dacă vă confruntați cu oricare dintre cele de mai jos, aparatul de aer condiționat încă mai poate fi reparat!

 

Simptom: Suflă aer cald atunci când e pornit pe răcire

Nu dispera - acest lucru ar putea fi foarte bine un compresor rupt sau o scurgere de agent frigorific . Nici una nu e imposibil de reparat, iar lucrarea de reparații ar putea costa chiar mai puțin decât crezi. Este ceva ce veți dori să abordați cât mai curând posibil, așa că vă recomandăm să chemați un tehnician înainte de a continua să utilizați unitatea.

 

Simptom: Mirosuri neobișnuite sau zgomote ciudate

O schimbare în modul în care unitatea dumneavoastră se aude ar putea însemna că ventilatorul nu funcționează corect, că s-a desprins sau că mecanica din interior este înfundată cu murdărie. Când vine vorba de mirosuri ciudate , ar trebui să  acționezi imediat - ar putea însemna mucegai în conducte și este foarte dăunător pentru familia ta .

 

Simptom: Se oprește singur

În cazul în care unitatea se oprește singură în timpul funcționării sau se luptă pentru a începe, ar putea avea un defect. Acest lucru poate duce la probleme mult mai grave dacă nu sunt abordate.

 

Înainte de a schimba sau repara unitatea curentă, este un moment bun să discutați cu un specialist. Dacă aveți un produs Daikin, tehnicienii noștri de service dedicați vă pot fi de ajutor. Echipele de service oferă răspuns rapid și pachete complete de întreținere pentru întreaga gamă Daikin.

Comentarii