Cum schimbări mici de temperatură ce pot avea un impact mare asupra vieții tale

Cum schimbări mici de temperatură ce pot avea un impact mare asupra vieții tale

Dacă ați lucrat vreodată într-un birou mare, sunt șanse nu fiți străin de sentimentul că e prea-cald sau prea-rece. Dar în timp ce știm cu toții cum afectează asta confortul nostru, temperatura aerului are de fapt un impact mult mai mare decât ați putea realiza. Iată câteva motive pentru care merită să vă asigurați că aveți un echilibru în propria casă.

Fiind prea cald sau rece poate afecta sănătatea dumneavoastră

Există o mulțime de teorii cum că trecerea de la un mediu cald la mediu rece - dar adevărul este că acest lucru este mai mult de un mit urban decât o preocupare legitimă. Atâta timp cât sunteți îmbrăcat în mod corespunzător, puteți sări între centrele comerciale calde și străzile reci de iarnă, fără griji, deoarece aceste tranziții nu va pot îmbolnăvi .

 

Este mai probabil să afecteze sănătatea dumneavoastră petrecerea timpului într-un mediu în care este prea cald. Pe de altă parte, dacă setați temperatura prea scăzută, membranele mucoase pot deveni iritate, lăsându-vă vulnerabil la contractarea răcelilor și a altor afecțiuni.

Vă este greu să vă concentrați la muncă sau de lucru la domiciliu? Temperatura poate fi un factor.

Când sunteți acasă, vă poate fi greu să vă concentrați - la urma urmei, există de obicei, o distragere mult mai mult decât dacă v-ați afla la locul de muncă! Dar iată vestea bună: s-ar putea să nu fie vina ta! O mulțime de cercetări au fost făcute pentru a determina cea mai bună temperatură pentru productivitate, care este, în general între 22 și 25 de grade Celsius. Dacă încăperea este prea rece, veți cheltui energie suplimentară doar pentru a rămâne cald, care poate duce la o scădere a concentrației și a performanței.

Oamenii nu sunt singurii care simt diferența.

Poate ele nu sunt în măsură să se plângă despre asta, dar plantele de casa simt schimbări în temperatura aerului la fel de acut ca oamenii. Cele mai multe plante de casa sunt cele mai fericite între 17-24 grade Celsius - orice mai cald și au tendința de a se ofili. În mod similar, în cazul în care acestea temperatura este prea scăzută, creșterea lor va fi inhibată și multe plante vor muri, mai ales dacă acestea sunt supra udate. Schimbări bruște de temperatură sunt, de asemenea, problematice pentru plante (duc la îngălbenirea frunzelor). În cazul în care casa ta este în mod obișnuit prea cald, s-ar putea găsi, de asemenea, o problemă de dăunători - ca rozătoare și insecte care adoră un pic de caldura.

Nevoile tale s-ar putea schimba de la o zi la alta.

Au existat nenumărate studii în impactul temperaturii asupra somnului și este adesea motiv de dispută între cupluri (cele mai multe femei tind să se simtă temperatura mai scăzută decât bărbații, deci preferă dormitorul să fie mai cald). Juriul este încă în discuții pentru "cea mai bună temperatură" pentru somn, deoarece ca toate lucrurile, este probabil să varieze de la o persoană la alta. Oricare ar fi situația dumneavoastră, este doar bine să fie conștienți de faptul că termostatul poate avea nevoie să fie ajustate între zi și noapte - de obicei, este bine să fie un pic mai rece atunci când dormi.

 

Pentru cei care au insomnie, temperatura este deosebit de importantă. " Reglarea temperaturii este un factor semnificativ în insomnie", spune Dr. Van den Heuvel, cercetător la Universitatea din Australia de Sud Centrul de cercetare pentru Somn. "Studiile pe insomniaci arată că aceștia au în mod constant o temperatură mai ridicată a corpului imediat înainte de inițierea somnului, în comparație cu adulți normali sănătoși . Vorbim doar de o jumătate la un grad, dar schimbările de temperatură mici pot duce la diferențe semnificative ."

 

Este greu să fie pe placul tuturor - dar există o gamă recomandată

 S-a observat că pentru fiecare scădere cu 1 grad Celsius la încălzirea casei în timpul iernii, există potențialul de a reduce consumul de energie cu 5% până la 10%. Intervalul de temperatură interioară recomandat în timpul iernii este între 18 și 21 de grade. Când vine vorba de răcire în timpul verii, creșterea temperaturii cu 1 grad poate reduce, de asemenea, consumul de energie cu 5% la 10%. Intervalul de temperatură recomandată în interior în acest sezon se află între 23 și 26 de grade.

 

Dacă monitorizarea continuă a temperaturii exterioare și reglarea termostatului pare destul de obositoare, tehnologiile inteligente integrate în sistemele Daikin pot face acest lucru automat la simpla atingere a unui buton.

La sfârșitul zilei, este vorba despre echilibrul potrivit pentru tine si familia ta . Se pot simți ca o diferență mică de grade, dar ele pot face într-adevăr o mare diferență în ceea ce privește confortul, și economiile în buzunar!

Comentarii