Anatomia unui aparat de aer condiționat Rolul agentilor frigorifici

Anatomia unui aparat de aer condiționat  Rolul agentilor frigorifici

Care este rolul agenților frigorifici

Am menționat în articolul anterior că agenții frigorifici sunt fundamentali pentru procesul de aer condiționat - dar ce face ca agenții frigorifici să fie atât de speciali? În primul rând, capacitatea lor de își schimba faza între gaz și stări lichide atât de ușor.

Cei mai frecvenți agenți frigorifici de astăzi sunt R-32 și R-410A. În timp ce ambii sunt hidrofluorocarburi (HFC), R-32 este o opțiune mai bună, deoarece are un potențial de încălzire globală semnificativ mai mic (GWP) - și aceasta este ceea ce folosesc majoritatea aparatelor de aer condiționat Daikin. De fapt, Daikin a fost primul care a introdus R-32 în 2012 și, pentru a facilita adoptarea de către alți producători, Daikin a acordat acces liber la brevetul R-32 pentru alte branduri din piață. Acest lucru reflectă sprijinul Daikin al Acordului de la Kigali, o inițiativă globală de reducere treptată a HCFC-urilor și de reducere a impactului asupra mediului al agenților frigorifici de aer condiționat. Astăzi, unitățile Daikin care utilizează agenți frigorifici R-32 sunt vândute în peste 70 de țări din întreaga lume.

Dar să nu uităm că și umiditatea contează.

Când vine vorba de încălzire și răcire, cantitatea de vapori de apă din aer (umiditatea) este un factor important. Corpul uman consideră că este mai greu să se auto-răcească într-un mediu umed - astfel încât, atunci când se răcește, un aparat de aer condiționat va dezumidifica, de asemenea aerul. Pe de altă parte, cei care au astm sau alergii pot găsi aer prea uscat, iritabil și inconfortabil. Aparatele de aer condiționat, cum ar fi Ururu Sarara de la Daikin, integrează caracteristici care pot echilibra umiditatea din interior pentru a crea un mediu ideal și confortabil.

Aparatul de aer condiționat poate purifica aerul!

Unele aparate de aer condiționat pot filtra, de asemenea, în mod eficient aerul. Întreaga gama de sistemele split Daikin folosesc un filtru avansat de purificare a aerului din Apatit de Titan. Aceste filtre nu numai captează majoritatea particulelor microscopice din aer, dar ajută și la descompunerea mirosurilor, absorb și dezactivează bacteriile, deci sunt o opțiune excelentă pentru oricine este preocupat de igienizarea aerului pe care îl respiră.

Aerul cald se ridică... Ce înseamnă asta?

Un principiu științific care este util să se ia în considerare în contextul aerului condiționat este faptul că aerul cald se ridică. Acest lucru se datorează faptului că, pe măsură ce aerul se încălzește , devine mai puțin dens - și plutește în partea de sus în același mod în care un dop de plută care plutește în apă.

Taguri:

Comentarii